Na sjednici Gradskog vijeća Grada Siska koja je održana u petak, 6.listopada usvojene su izmjene i dopune proračuna za 2017. godinu u iznosu 253,8 milijuna kuna koje je pojasnila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Današnji rebalans je odraz odgovornog vođenja Grada Siska. Oduzimamo ono što nije izvjesno da će se realizirati do kraja godine. Prije svega, radi se o 20 milijuna kuna koje smo nominirali za EU fondove, odnosno sredstva koja smo imali rezervirana za projekte iz EU fondova, a od države još nismo dobili nikakav odgovor. Obzirom da je izvjesno da se do kraja godine to neće iskoristiti normalno je da to mičemo, a u proračunu za 2018. godinu ponovno ćemo te stavke vratiti – izjavila je gradonačelnica.

Vijećnici su na današnjoj sjednici Gradskog vijeća donijeli odluku da se novi trg između Autobusnog kolodvora i Frankopanske ulice imenuje Trgom 120.brigade Hrvatske vojske Ban Toma Bakač, javna površina između glavnog ulaza u zgradu Gimnazije i Ulice kralja Tomislava imenuje se u Perivoj Tee Benčić Rimay, a prostor parka sa spomen pločom djeci stradaloj u logoru, južno od sisačkog groblja, zvat će se od sada Park Diane Budisavljević.  Imenuje se i nova ulica od raskrižja s kružnim tokom sa Zagrebačkom ulicom do raskrižja s Ulicom Berislava Pavičića i zvat će se Ulica Stjepana Grgca.