Projekt Grada Siska Rukom pod ruku kojim se financira rad pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju uspješno je proveden tijekom protekle školske godine, rečeno je na završnoj konferenciji održanoj danas u Gradskoj vijećnici. Ukupna vrijednost iznosila je 2.240.775,36 kuna od čega je Europska unija projekt sufinancirala u iznosu 2.061.513,33 kuna, a Grad Sisak sa 179.262,03 kune. Tim je sredstvima omogućen rad 49 pomoćnika u nastavi koji su radili s 54 učenika s teškoćama u razvoju u devet sisačkih osnovnih škola. Jedan od pomoćnika koji već dvije godine radi u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića je Eugen Mesić koji je iznio svoja iskustva.

-U protekle dvije godine za mene je ovo jedno izvanredno iskustvo kroz djecu koju sam upoznao. To je vrlo plemenit rad i ispunilo me kao osobu. Učeniku Andreju s kojim radim pomogao sam da bolje komunicira s ostalom djecu u razredu i nadam se da sam u tome uspio – kaže Eugen.

Projekt Rukom pod rukom nastavlja se i ove godine, potvrdio je pročelnik UO za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač.

-I u školskoj godini koja je pred nama nastavljamo s ovim projektom kojim će biti omogućeno da 44 učenika s teškoćama u razvoju dobije pomoćnike. Početkom nove školske godine pomoćnici će biti u školama i svako dijete kojem je potrebno imat će svog pomoćnika – rekao je pročelnik Grgurač.

Uz sisačke osnovne škole, partner u projektu je trgovačko društvo Sisak projekti čiji direktor Julije Katančević naglašava kako su sredstva osigurana i za novu školsku godinu za projekt Rukom pod ruku – faza 2 kojim će 44 učenika dobiti 44 pomoćnika u nastavi. Vrijednost projekta je 1.835.630,21 kuna od čega će Grad Sisak dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 1.686.696,03 kuna.

-Ovim projektom pomažemo i kod zapošljavanja mladih, dakle skupine koja najteže pronalazi posao – zaključuje Katančević.