Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije broji više od 300 članova, a kako bi se napravila evidencija svih članova udruge, te članova njihovih obitelji, neophodno je bilo novo računalo. Kako bi taj težak posao evidentiranja bio što prije dovršen gradonačelnik Dinko Pintarić i predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak danas su donirali ovoj udruzi novo računalo.

– Premda nas je dobro služila sretni smo što smo je nakon 25 godina konačno mogli odložiti. Umjesto na pisaćoj mašini, na kojoj smo radili do sada, od danas možemo raditi na novom računalu. Zbog potrebe izrađivanja dobre i kvalitetne evidencije neophodno nam je bilo novo računalo i zato smo od srca zahvali gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća – kazao je Tonči Živković, predsjednik ove udruge. 

Gradske čelnike zamolio je i da pomognu u uređivanju toaleta u Spomen sobi poginulim hrvatskim braniteljima, što je gradonačelnik i najavio, kao i sudjelovanje u budućim aktivnostima članova Udruge.

Gradonačelnik je najavio i kako u proljeće kreće sanacija Barutane u kojoj će u dogledno vrijeme biti Muzej Domovinskog rata.

Predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak, prilikom današnjeg posjeta Udruzi roditelja poginulih hrvatskih branitelja SMŽ, osvrnuo se pak i na «slučaj Purda». Apelirao je pak na branitelje kako «nije vrijeme da se branitelji i braniteljske udruge dijele».

– Ovo je vrijeme kad branitelji ponovno moraju stati rame uz rame i ne dozvoliti nikome, pa ni političkim strankama, da ih razjedine – zaključio  je Novak.