Ako ste se, zasićeni svojom svakodnevnicom, zaželjeli barem na kratko promijeniti sredinu, Sisak je pravi izbor za Vas.

Turistička ponuda grada Siska još uvijek je neotkrivena i  uistinu je posebna!

Raznolikošću i bogatstvom kulture, vrijednim povijesnim lokacijama, prekrasnim parkovima, očuvanom i zaštićenom prirodom u neposrednoj blizini grada te gastronomskim posebnostima Sisak je, na svoj način, jedinstven i poseban..

Grad Sisak svojim idealnim geografskim položajem pogodan je za kraći odmor na proputovanju, ali i kao atraktivna destinacija za odmor i zabavu.

Posjetite nas i uživajte u šetnji gradom  ili pak u bogatoj gastronomskoj ponudi naših restorana. Prošećite jednim od stoljetnih gradskih parkova  ili uživajte vožnji brodom od ušća rijeke Odre do ušća rijeke Kupe u Savu. Svakako posjetite utvrdu Stari grad koja je nadaleko poznata po čuvenoj bitci sa turskom vojskom 1593 godine gdje je postavljena i dio eksponata  burne sisačke povijesti.

Jedna od novina kod utvrde Stari grad je i uprizorenje bitke sa turcima koja se održava u mjesecu lipnju, na kojem će Vam biti predstavljeni stari zanati, te oživljene stare igre i običaji uz posluživanje jela po starim receptima.

Dok šetate šetnicom Slave Striegla i uživate u pogledu na rijeku Kupu, posjetite Mali kaptol, Holandsku kuću, Veliki kaptol i Katedralu Uzvišenja Svetog Križa, Dom kulture KKV te Gradski muzej Sisak…

Lonjsko polje-simbioza čovjeka i prirode

Nedaleko od Siska nalazi se jedinstveni europski Park prirode Lonjsko polje, čiju graditeljsku baštinu čine sela sa specifičnom arhitekturom poput Čigoča. Ako ste strastveni ljubitelj prirode i voda: dođite k nama u lov, ribolov ili uživajte u kanuingu.