Programom za najmlađe Siščane, koji se održava u subotu 2. lipnja od 10 sati na Šetnici Slave Striegla započinje ovogodišnja proslava Dana grada Siska. Tako će mališani moći uživati u lutkarskim predstavama Majmun i krokodil i Pavao i njegov glavao, u nastupu Kosjenki i folkloraša DV Sisak Novi, a moći će sudjelovati i u maloj likovnoj koloniji Striegl u nama. Od 17 sati na istom mjestu održat će se i Otvoreno prvenstvo grada Siska u graničaru, koje organiziraju Grad Sisak i Radio Sisak, a pobjednike pak očekuju vrijedne nagrade.

Najavljenu toplu subotnju lipanjsku noć dodatno će od 21 sat zagrijati Plavi orkestar, a već tradicionalno posjetitelje će dočekati i bogata gastro ponuda čime je uživanje u koncertu dodatno zajamčeno.

U nedjelju, 3.lipnja na svoje dolaze ljubitelji legendarnih liverpoolskih čupavaca, The Beatlesa, jer na velikoj pozornici na Korzu sviraju The Beatles revival band, jedan od najdugovječnijih europskih tribute bandova. Osnovani još davne 1994. godine, kao izraz zaljubljenosti u glazbu Beatlesa, do danas su održali na stotine koncerata diljem Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine, a sada po prvi put nastupaju i u Sisku.

Ljubitelje Zorana Predina pak očekuje njegova svirka u ponedjeljak, 4. lipnja od 21 sat u atriju Starog grada, a sisački koncert Predin će održati s najpoznatijim regionalnim gipsy jazz gitarsitom Damirom Kukuruzovićem i njegovim bendom. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

U sklopu obilježavanja Dana grada Sisak održat će se i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Siska u ponedjeljak, 4. lipnja s početkom u 18.30 u atriju Starog grada. Na sjednici će biti uručene nagrade Grada Siska. Nagrada Grada Siska za životno djelo, posthumno, bit će dodijeljena slikaru Ivanu Saboliću Stricu i arhitektu Borislavu Bori Stamboliji. Godišnje nagrade dodijelit će se profesorici Ankici Vujnović – Tonković, zatim pokretačici akcije “Spinraza za sve“ Ani Alapić i Udruzi Kult.com (Dahni Prskalo Peco i Almi Trauber) za održavanje festivala ulične umjetnosti Re:Think. Pohvale Grada Siska dodijelit će se Hrvačkom klubu Sisak za izvrsne rezultate u protekloj godini te Međunarodnoj udruzi  „Međunarodna izložba i karikature Sisak“ (MIKS) dok će Zahvalnica biti dodijeljena Đuri Tadiću, autoru monografije “Željezara Sisak – tvornica čelika i života”.