Prema do sada dostupnim informacija požar u INA Rafineriji nafte Sisak, koji je izbio jutros oko 10.30 sati, stavljen je pod kontrolu uz pomoć specijalnih vatrogasnih postrojbi Rafinerije nafte i Javne vatrogasne postrojbe grada Siska, te postrojbi iz okolnih gradova. Nije došlo do njegova daljnjeg širenja na postrojenja u Rafineriji nafte Sisak.

 

Vizualnim nadzorom dimnog stupa vidljivo je smanjenje gustoće, te se očekuje, ukoliko meteorološke prilike ostanu povoljne kao i do sada, da će nakon nekog vremena i nestati.

 

Naglašavamo da nije bilo ozlijeđenih među vatrogascima i zaposlenicima Rafinerije nafte Sisak, te da nema akutnog otrovanja zbog izloženosti dimu pa stoga ne očekujemo da će se akutno trovanje javiti među stanovnicima obližnjih naselja.

 

Međutim, važno je poručiti da se situacija u rafineriji nafte Sisak prati od svih mjerodavnih službi koje rade koordinirano. Molimo stanovnike da zbog znatiželje ne dolaze u blizinu Rafinerije nafte Sisak kako ne bi ometali rad na sanaciji nastale situacije.