U tijeku je ovogodišnji festival Re:Think, u sklopu kojega će biti izrađeno šest murala na stambenim i javnim zgradama u Sisku. U Meštrovićevoj ulici 14 već je završen mural koji predstavlja hommage dobrom duhu grada Slavi Strieglu, a izradio ga je Leonard Lešić. Murale izrađuju Jadranka Lacković u Šenoinoj ulici 8 i Hana Tintor u Matoševoj ulici 8 te Boris Bare u Krležinoj ulici 8 kojeg je danas obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
– Festival Re:Thnik u Sisku traje od 2016. godine. U proteklih pet godina napravljeno je 33 murala, koji su poput galerije na otvorenom umjetnost učinili dostupnijom, stvarajući novu sliku grada i promovirali Sisak na karti svjetskih murala, rekla je gradonačelnica, naglasivši kako će Grad Sisak i nadalje financijski i logistički podržavati festival.
Organizator i pokretač festivala je Udruga KultCom, realizira se kroz suradnju s Gradskom galerijom Striegl, a ravnateljica Alma Trauber je istaknula da je do sada u Re:Thinku sudjelovalo 24 umjetnika iz Hrvatske, Urugvaja, Meksika, Austrije, Srbije i Poljske, a ove godine su sudionici isključivo hrvatski umjetnici te im se na taj način daje podrška u postojećim nezavidnim vremenima za umjetnost i kulturu.
Mural će još raditi Miron Milić na zgradi bivšeg razvojnog instituta Željezare Sisak, u kojoj danas djeluju Kul In i Pisak te na novom vrtiću Sunce, koji će raditi Re:Think tim.