Gradonačelnica Grada Siska, na temelju Odluke o raspisivanju Natječaja za dodjelu volonterske nagrade u 2021. godini (KLASA: 550-03/21-01/1; URBROJ: 2176/05-01/1-21-4) dana 11. studenog 2021. godine objavljuje

 

NATJEČAJ

za dodjelu Volonterske nagrade Grada Siska u 2021. godini

 

 

Natječaj za dodjelu godišnje Volonterske nagrade Grada Siska objavljuje se povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera (5. prosinca).

 

Nagrade se dodjeljuju za individualni doprinos i doprinos odgojno-obrazovnih ustanova na razini grada Siska, na godišnjoj osnovi. Natječaj se provodi sukladno Volonterskoj politici grada Siska 2015.-2021., u suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak.

 

Ovim putem pozivamo sve neprofitne organizacije koje djeluju na području grada Siska, a koje rade s volonterima, da nominiraju kandidate za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada u sljedećim kategorijama:

 

  1. Volonter/ka godine

Nagrada se dodjeljuje dvanaestu godinu zaredom kako bi se naglasio značaj volonterskog rada za razvoj lokalne zajednice te potaknulo ostale građanke i građane na uključivanje u volonterske aktivnosti.

 

  1. Koordinator/ica volontera

Nagrada se dodjeljuje četvrtu godinu zaredom pojedincima koji su dali posebni doprinos razvoju strukture održivog upravljanja volonterima u svojoj organizaciji i razvoju kulture volontiranja u lokalnoj zajednici.

 

  1. Razvoj volonterstva u obrazovanju

Nagrada se dodjeljuje prvu godinu za doprinos odgojno-obrazovnih ustanova u razvoju volonterstva učenika/studenata kako bi se potaknulo aktivno građanstvo djece i mladih te održivi volonterski programi ustanova.

 

Natječaj je otvoren do 19. studenog 2021. godine. Prijavni obrazac i kriteriji za dodjelu nagrada dostupni su na internetskoj stranici Grada Siska, www.sisak.hr i na internetskoj stranici Volonterskog centra Sisak,  http://vcs.lda-sisak.hr/.

 

Dokumentacije se dostavlja na adresu elektronske pošte povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr  s naznakom kategorije:

„Za natječaj Volonteri – ime i prezime“ i/ili „Za natječaj Koordinatori volontera – ime i prezime“ i/ili „Za natječaj Odgojno-obrazovna ustanova – naziv“

Dodatne informacije o natječaju pronađite u dokumentima u privitku ili se obratite na adresu elektroničke pošte: povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr