Grad Sisak organizira dvodnevnu proslavu Međunarodnog praznika rada u Perivoju Viktorovac. Program će početi u ponedjeljak, 30. travnja 2018. godine kada će s početkom u 21 sat nastupiti grupa Jinx. U utorak, 1. svibnja 2018. godine u ranim jutarnjim satima je tradicionalna budnica Građansko željezničarske glazbe po gradskim ulicama. Nakon toga u Perivoju Viktorovac u 10 sati počet će kulturno-umjetnički program tijekom kojeg će nastupiti sisački KUD-ovi, a oko 12.30 sati je besplatna podjela tradicionalnog prvosvibanjskog graha. Bit će postavljeni i štandovi s prigodnom prodajom, a sve posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda i zabava za najmlađe.

 

Grad Sisak organizira obilježavanje Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ u utorak, 1. svibnja 2018. godine prema sljedećem programu:

08.30 sati  Paljenje svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu (Park dr. Franje Tuđmana)

09.15 sati  Zajednička molitva, polaganje vijenaca i paljenje svijeća za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu kod središnjeg križa (Gradsko groblje Viktorovac)

 

Izaslanstvo Grada Siska pridružit će se obilježavanju Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ u organizaciji Nogometnog kluba „Zmaj Veterani“, također u utorak, 1. svibnja 2018. godine prema sljedećem rasporedu:

10.00 sati  Polaganje vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima (igralište NK Zmaj, Novo Pračno b.b.)

10.30 sati  Polaganje vijenaca kod spomenika ispred škole u Novom Pračnu