U spomen na 3. rujna 1991. godine, kada je osvojena prva vojarna u Hrvatskoj, sisačka Barutana, obilježava se Dan branitelja grada Siska u organizaciji Grada Siska i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Siska.

Svečanost obilježavanja održat će se u subotu, 2. rujna, a program počinje u 8.30 sati paljenjem svijeća na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana te polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u 9.15 sati. Program se nastavlja u Barutani u 10 sati otvorenjem izložbe Zaustavljeni trenutak Željka Grgurinovića i Gradskog muzeja Sisak nakon čega će se u 10.30 sati održati svečana akademija na kojoj će biti dodijeljene plakete  ‘Marijan Celjak – junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu’. Plakete ‘Marijan Celjak – junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu’ za osobite zasluge u obrani Republike Hrvatske i Grada Siska ove godine dobivaju posthumno Tahir Polić, Stjepan Grgac, Predrag Matanović i Stjepan Alar. Plakete će biti dodijeljene i Stjepanu Lugariću, Slavku Krčeliću,  2. radarskoj postaji 1. bojne zračnog motrenja i navođenja Šašna Greda, 3. bojni 57. brigade HV-a Marijan Celjak i 17. domobranskoj pukovniji Sunja. Tom će prigodom generalu Petru Stipetiću biti uručena Povelja počasnog građanina Grada Siska.

Obilježavanje Dana branitelja grada Siska nastavit će se istog dana sportskim natjecanjima na kupalištu Zibel u 13 sati u povodu 10. obljetnice Udruge bošnjaka branitelja grada Siska dok će se s početkom u 15 sati na igralištu NK Borca u Novom Selu održati malonogometni turnir braniteljskih udruga grada Siska u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije, podružnica Sisak. Svečanost u povodu 10. obljetnice Udruge bošnjaka branitelja grada Siska održat će se u Društvenom domu Eugen Kvaternik s početkom u 20 sati.