U povodu obilježavanja Međunarodnog dana koordinatora volontera (5. studenog), Grad Sisak po prvi put dodjeljuje godišnju nagradu „Koordinator volontera grada Siska“ kojom se želi naglasiti značaj rada koordinatora volontera za planiranje i provedbu volonterskih aktivnosti za razvoj lokalne zajednice te poticati kvalitetno upravljanje volonterima i razvijanje visokokvalitetnih volonterskih programa na području Siska.

Zatim, povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera (5. prosinca), Grad Sisak osmu godinu zaredom dodjeljuje nagradu „Volonteri godine grada Siska“ kojom se želi naglasiti značaj volonterskog rada za razvoj lokalne zajednice te potaknuti i ostale građanke i građane na uključivanje u volonterske aktivnosti.

Također, Povjerenstvo za razvoj volonterstva grada Siska želi potaknuti mlade umjetnice/umjetnike, ilustratorice/ilustratore i kreativke/kreativce da se uključe u promoviranje važnosti uključivanja građanki i građana u razvoj zajednice kroz volonterstvo na način da doprinesu razvoju logotipa Povjerenstva te se stoga objavljuje i „Natječaj za izradu logotipa Povjerenstva“. Odabrani logotip koristiti će se na svim dokumentima i promotivnim materijalima Povjerenstva.

„Natječaj za Volontera godine grada Siska“, „Natječaj za koordinatora volontera grada Siska“ te „Natječaj za izradu logotipa Povjerenstva„ provodi Povjerenstvo za razvoj volonterstva grada Siska, a oni se provode sukladno Volonterskoj politici grada Siska 2015.-2020. te u suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak, a uz financijski doprinos Ministarstva socijalne politike i mladih kroz projekt „Volonterska mreža grada Siska.

Više o svemu u privitku ovog teksta.