Radovi u Vinogradskoj dobro napreduju, u planiranim su rokovima  i sljedeći tjedan planira se početak asfaltiranja, rečeno je danas gradonačelnici Kristini Ikić Baniček tijekom obilaska radova u ovoj ulici. Prva faza rekonstrukcije ove ulice uključuje izgradnju nove ceste i nogostupa, kanalizacijsku i vodovodnu mrežu, koja je starija od 60 godina, dok će na raskrižju Strossmayerove ulice i Vinogradske biti postavljen semafor što je bio zahtjev Hrvatskih cesta budući je Strossmayerova državna cesta.

Gradonačelnica je danas obišla i radove u Bakranovoj ulici gdje se gradi novi nogostup i parkiralište sa 73 mjesta te nova oborinska kanalizacija, a bit će postavljena i nova rasvjeta. U okviru ovih radova uredit će se i autobusna stajališta u neposrednoj blizini te pješačko-biciklistička staza do Lonjske ulice.

Dobro napreduju i radovi u Frankopanskoj ulici gdje se gradi mali gradski trg koji će u potpunosti promijeniti izgled ovog dijela grada. U tijeku je postavljanje betonskih ploča, a uredit će se i parkiralište i zelene površine. Bit će postavljena nova urbana oprema i javna rasvjeta.

Gradonačelnica je obišla i radove na izgradnji i obilježavanju biciklističke staze duž cijele Fistrovićeve ulice i na dijelu Ulice Ferde Hefelea koja će se spojiti s postojećom stazom u Šipuševoj ulici. Jedan dio staze već je obilježen dok se u drugom dijelu, u blizini Interspara, radi priprema za asfalt.

Ovih dana izgrađena su i dva parkirališta u gradu. U Meštrovićevoj ulici na raspolaganju je 12 mjesta od čega je jedno mjesto za invalide dok je u Odranskoj ulici izgrađeno parkiralište s ukupno 16 parkirališnih mjesta od čega je jedno mjesto za osobe s invaliditetom. Napravljena je odvodnja, cestovni rubnjaci i nogostup uz parkiralište.