Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i potpredsjednik Gradskog vijeća Ivica Rendulić pridružili su se danas korisnicima Caritasove pučke kuhinje te biskupu Vladi Košiću i ravnateljici Caritasa Sisačke biskupije Kristini Radić na tradicionalnom uskrsnom ručku u povodu predstojećeg blagdana Uskrsa.

-Dobro je da u Sisku imamo pučku kuhinju kako bi se pomoglo potrebitima. Nikad ne znamo koje životne okolnosti će dovesti bilo koga od nas da će nam trebati pučka kuhinja. Uvijek se nadamo da je to tek privremeno, ali makar bilo i privremeno ovakve ustanove i vrijedni ljudi koji ovdje volontiraju moraju postojati i zato se uvijek rado odazovem pozivu Caritasa da vidim kako se pomaže ljudima . naglasila je gradonačelnica i poželjela sretan Uskrs svim korisnicima pučke kuhinje.

Uskrsni ručak blagoslovio je biskup Košić koji je zahvalio Gradu Sisku na ustupanju prostora za pučku kuhinju koja radi već pet godina, a koju u ovom trenutku svakodnevno koristi oko 160 naših sugrađana. Inače, Grad Sisak godišnje izdvaja 80 tisuća kuna za pučku kuhinju Caritasa.