Mališani Dječjeg vrtića Sisak Stari koji su vrtić pohađali u unajmljenom prostoru župe sv. Marije Magdalene Sela sredinom ovog mjeseca sele se u novi prostor u Područnu školu Greda. Radovi na adaptaciji prostora počeli su zimus i bit će završeni do 15. travnja.

-Troškovi najamnine u župi sv. Marije Magdalene bili su visoki te je Grad Sisak inicirao da se zbog smanjenog broja djece u Područnoj školi Greda započne s adaptacijom prostora. Zahvaljujući ovakvom načinu razmišljanja uštedjela su se znatna sredstva koja su se upotrijebila za uređenje i prenamjenu prostora – rekla je ravnateljica DV Sisak Stari Nataša Andučić.

Radovi su pri kraju, a otvorenje se očekuje oko 15.travnja. S obzirom na broj djece polaznika vrtića i onih koji s nestrpljenjem očekuju upis u novi objekt, bit će organizirane dvije mješovite skupine. Jedna jaslična skupina za djecu od 1-3 godine i jedna vrtićka za djecu od 3-6 godina.

-Sam objekt i njegovo okruženje je prekrasno kao i prostorno materijalno okruženje i to  sve zahvaljujući vrijednim majstorima našeg vrtića Dragi Matagiću i Matiji Božuriću. O ljepoti ovog kraja i okruženja mogu potvrditi i dvije rode koje su za svoje gnijezdo odabrali upravo naš novi vrtić. Opet smo dokazali da Grad Sisak i Dječji vrtić Sisak Stari imaju dobar recept kako od malo napraviti puno i to sve uz puno truda, suradnje, želje i ljubavi – dodaje ravnateljica.