Sisak je danas bio domaćin članovima Radne skupine za programe i fondove Europske unije u sklopu Udruge gradova RH. Jedna od tema današnjeg sastanka održanog u sisačkoj gradskoj vijećnici bio je Operativni program Ruralni razvoj 2014. – 2020. Kako je rečeno natječaji za projekte, koji će se realizirati u ruralnim dijelovima gradova, uskoro će uskoro biti objavljeni. Članove, koji su iz gotovo svih dijelova Hrvatske, pozdravio je na početku zamjenik gradonačelnice Marko Krička.
-Tema natječaja po pitanju ruralnog razvoja je i više nego zanimljiva, jer i mi u Gradu Sisku čekamo objavu natječaja kako bismo krenuli u to. Upravo smo završili pripremu trećeg projekta kojeg ćemo nominirati – rekao je Krička i sudionicima poželio uspješan rad i kvalitetnu razmjenu iskustava.
Naime, Grad Sisak pripremio je tri projekta koja će biti realizirana u ruralnim dijelovima Grada Siska. Riječ je o dječjem igralištu, izgradnji objekta DVD-a Topolovac te izgradnji prve faze ceste Brezovica – Gušće kroz naselje Svinjičko.