Krajem prošle godine započelo je uređenje Ciglarske grabe kako bi se ta lokacija što prije pretvorila u mjesto bogato sadržajima gdje će Siščani uz niz zanimljivih aktivnosti moći provoditi svoje slobodno vrijeme. Cilj je od zapuštene grabe napraviti lokaciju s korisnim edukativno-sportsko-rekreativnim sadržajima u suradnji s prirodom i visokom razinom zaštite okoliša. Radove na uređenju ovoga je tjedna obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Prva faza radova odrađena je u jesen i početkom zime kada smo uklonili kompletno raslinje. Ova druga faza koja je u tijeku sastoji se od poravnanja terena i pripreme tampona za stazu koja će biti oko cijelog jezera širine tri metra. Staza će se nakon tamponiranja asfaltirati nakon čega dolazi rasvjeta te koševi i klupice. Za rasvjetu smo već dobili donaciju od HEP-a u iznosu od 260 tisuća kuna– rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Gradonačelnica je najavila kako će Komunalac izraditi sjenice s roštiljima nakon čega slijede dopunski sadržaji kao što su dječje igralište, ugostiteljski objekt, ribarska kuća, skateboard park i workout staza, a svoj će doprinos ovom projektu dati i Hrvatske šume.

-Vjerujem da će ovo mjesto privući veliki broj ljudi, ne samo ribiča, već i onih koji žele šetati, trčati i voziti bicikl. Do ljeta očekujem da budu u funkciji sjenice s roštiljima i staza s rasvjetom i urbanom opremom i onda predstoji onaj najzahtjevniji dio, a to je ugostiteljski objekt i ribička kuća – dodaje gradonačelnica.

Vrijednost dosadašnjih radova i radova koji su u tijeku iznosi oko 500 tisuća kuna, a kako je najavila gradonačelnica pregovara se s još nekim tvrtkama oko donacija kako bi se ovaj prostor što prije uredio, ne samo sredstvima iz gradskog proračuna, već i donacijama tvrtki.

U privitku se nalazi shematski prikaz projekta.