Obilazeći hrvatske županije kako bi dobila uvid s terena koji su to specifični izazovi s kojima se građani određenih područja svakodnevno susreću, ali i kako bi približila instituciju pučkog pravobranitelja što većem broju ljudi, pučka pravobraniteljica Lora Vidović posjetila je danas Grad Sisak i razgovarala s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček i njezinim suradnicima.

Socijalni programi Grada Siska i briga o najosjetljivijim skupinama, dostupnost komunalnih usluga i javnog prijevoza te integracija Roma u zajednicu, samo su neke od tema o kojima se razgovaralo. Naime, kako je rekla gradonačelnica, Grad nastoji detektirati sve probleme i uključiti sve gradske resurse kako bi se pomoglo građanima pa čak i onda kada problemi nisu u nadležnosti Grada Siska.

Pučka pravobraniteljica istaknula je Grad Sisak kao pozitivan primjer socijalno vrlo osjetljive i odgovorne zajednice koja vodi brigu o svim društvenim skupinama. O tome je pak danas razgovarala s građanima i predstavnicima civilnog sektora koji su istaknuli jako dobru suradnju s Gradom Siskom.

Budući je naznačeno kako je teško riješiti neke probleme na području grada u kojima je nadležna država, kao što su ceste, zemljišta ili nasipi u vlasništvu države, pučka pravobraniteljica ponudila je pomoć svog Ureda u rješavanju takvih problema.