U Tjednu Crvenog križa, koji traje od 8. do 15. svibnja, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak različitim aktivnostima predstavlja široj javnosti brojna područja svog djelovanja. Jedan od programa je i Pomoć i njega u kući za stare i nemoćne, koji se provodi zajedno s Gradom Siskom.
Da se taj program kvalitetno provodi, uvjerila se danas i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je u pratnji ravnatelja GDCK Igora Čička i njegovih suradnika posjetila korisnicu programa Jagicu Lipak u sisačkoj Odri. Gospođa Lipak živi sama i nema bliže rodbine koja bi joj pomagala u svakodnevnim potrebama. Korisnica je programa već desetu godinu i zadovoljna s pomoći i njegom koju prima, a svakodnevni dolazak njegovateljice je posebno obraduje.
Inače, program Pomoć i njega u kući za stare i nemoćne godišnje obuhvaća 80-tak korisnika, osoba treće životne dobi koje zbog narušenog zdravstvenog i socijalnog stanja ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe, a pomoć im ne mogu pružiti ni članovi obitelji. Program provodi pet njegovateljica i koordinatorica, a iz gradskog proračuna za ovaj se program izdvaja 630.000 kuna.