Danas je otvoreno još jedno gradilište na području grada. Naime, započeli su radovi na dugoočekivanom projektu rekonstrukcije otvorenog kompleksa bazena u Capragu. Uz krčenje raslinja koje izvode djelatnici Komunalca danas je počelo i uklanjanje prvog sloja pokrova na olimpijskom bazenu. Izvođač radova je tvrtka Gradit projekt iz Zagreba, a investicija je vrijedna 5 milijuna kuna uključujući PDV. Ova zapuštena i devastirana površina u sisačkom Capragu, na kojem su Siščani provodili svoja ljeta, već krajem kolovoza poprimit će sasvim novi izgled. Potvrdila je to i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček tijekom današnjeg obilaska otvorenog bazenskog kompleksa u Capragu.

-Planirani tijek radova predviđa da će do kraja kolovoza postojeći olimpijski i dječji bazen u potpunosti biti obnovljeni, a uz to bit će napravljen još jedan bazen za djecu najmanjeg uzrasta. Obnovit će se i kompleks sa spremištima, svlačionicama i sanitarnim čvorovima kao i ugostiteljski objekt. U ponedjeljak kreće iskopavanje nove strojarnice za novu bazensku tehniku, a inzistirali smo na tome da bude samo jedna izmjena vode. Filteri su napravljeni tako da se voda jednom napuni i može izdržati cijelu sezonu ispunjavajući pritom sve potrebne standarde – naglasila je gradonačelnica.

Projekt je izradila tvrtka KAP 4, a projektant Nikola Miletić dodao je kako je za njih ovo vrlo zanimljiv projekt naglasivši kako će rekonstrukcija biti dovršena u roku na zadovoljstvo građana koji će koristiti ovaj bazen.

-Projekt će u svakom slučaju biti složen jer je u njemu veliki broj sudionika. Bazeni su dugo bili nekorišteni, kvaliteta betona je u lošem stanju. Potrudit ćemo se postići kvalitetu koja će biti zadovoljavajuća – rekao je Miletić.

Objektom će upravljati Športsko-rekreacijski centar Sisak.