Sisački mališani iz objekta Pčelica od danas uživaju u igri na novim spravama koje su u njihovom dvorištu postavljene u sklopu projekta Radostan kutić za naš vrtić. Ono lijepo u cijeloj ovoj priči je da su djeca prije uređenja dvorišta, kroz svoje crteže, izrazila želju koje sprave žele, a neki su nacrtali i kako bi trebalo izgledati cijelo dvorište. Partneri u ovom projektu potrudili su se ispuniti sve dječje želje, a jedina koja je ostala neispunjena je izgradnja bazena. No, kako su rekli u Večernjem listu, koji je proveo cijelu akciju, možda se i ta želja ispuni u nekoj od narednih godina.

-Ovo će igralište život djeci dok borave u vrtiću učiniti sigurno ljepšim i zanimljivijim, a nama je ovo poticaj da i u drugim gradovima probamo napraviti nešto slično – rekao je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Stari Nataša Andučić zahvalila je svima što je upravo objekt Pčelica odabran jer su sprave, kako je rekla, već bile stare i dotrajale.

Djeca danas nisu krila svoje oduševljenje novim spravama, ali i jer je tvrtka Stribor napravila sprave prema njihovim idejama i željama.

– Ovo je savršen primjer kako se zajedničkim snagama Grada Siska i partnera može puno toga napraviti. Dodana vrijednost cijelog ovog projekta da su sva djeca i tete bili uključeni u odabir sprava i gdje će se sprave postaviti. Ovo je velika stvar za djecu koja idu u ovaj vrtić ,ali i za svu djecu koja nakon radnog vremena koriste ovo prekrasno dvorište puno zelenila – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Dvorište objekta Pčelica, u kojem je ukupno 136 djece, zajedničkim su snagama obnovili Grad Sisak, Večernji list, INA, Bauwelt, Stribor, Mlin i pekare i Studio Moderna.