Tijekom lipnja u funkciji će biti novo kružno raskrižje Starčevićeva-Lovrićeva, na raskrižju Starčevićeve i Tomislavove bit će postavljen novi semafor, a Ulica Ante Starčevića do raskrižja s Ulicom I. K. Sakcinskog dobit će novi asfaltni sloj. Radovi su u punom zamahu, a obišla ih je danas i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Nalazimo se na lokaciji cjelovite rekonstrukcije raskrižja koje dobiva rotor, a u neposrednoj blizini su i radovi na rekonstrukciji prometnice Ante Starčevića. Ovo radimo u cilju da se osigura bolja protočnost prometa, kako bi se smanjila brzina kretanja vozila jer je ovdje u blizini srednja škola i vrtić, ali i da se riješi nedostatak prometnih pravaca koji će nastati izgradnjom pješačke zone u središtu grada. Investicija je prepoznata i od strane Ministarstva unutarnjih poslova pa smo za semaforizaciju i izgradnju rotora dobili jedan dio  sredstava iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Važno je najaviti da će Ulica A. Starčevića, od raskrižja s Ulicom I. Kukuljevića Sakcinskog, do novouređenog rotora postati dvosmjerna ulica i smjer parkirališnih mjesta bit će prilagođen novoj regulaciji prometa – najavila je gradonačelnica.

Izvođač radova su Ceste Sisak, a ukupna vrijednost investicije semaforizacije i rotora iznosi oko 410 tisuća kuna, od čega MUP sufinancira iznos od 290 tisuća kuna dok je vrijednost radova na asfaltiranju dijela Ulice A. Starčevića oko 230 tisuća kuna.