Uskoro će biti nastavljeni radovi na rekonstrukciji željezničkog kolodvora u Sisku, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture. Nakon što je završeno je izmještanje pronađenih dijelova rimskog foruma (trga) prema uvjetima i zahtjevu Ministarstva kulture i Kulturnog vijeća, u tijeku je izrada kemijske analize nalaza i izrada izvješća o stanju kako bi se definirao način restauriranja i prezentacija nalaza. Nastavak radova na rekonstrukciji kolodvora započet će zatrpavanjem dijela arheoloških nalaza i iskopom za pothodnik čim se za to steknu povoljni vremenski uvjeti što podrazumijeva pad podzemnih voda Save i Kupe. Intenziviranje zemljanih arheoloških radova se očekuje tijekom travnja.

Po završetku radova na iskopu i arheološkom istraživanju na mjestu pothodnika, započet će armirano betonski radovi na izgradnji pothodnika, konstrukciji za liftove te izgradnji perona, nadstrešnici i dovršetku rekonstrukcije kolosijeka sa skretnicama i odvodnjom, izgradnji rasvjete, ozvučenju perona, postavljanju urbane opreme te uređenju i postavljanju arheoloških nalaza predviđenih za prezentaciju.

Završetak radova na željezničkom kolodvoru u Sisku planiran je početkom 2017. godine, stoji u priopćenju HŽ Infrastrukture.