-Izgradnja Islamskog kulturnog centra već je dugo vremena potreba velikog broja sisačkih Muslimana koji grad Sisak doživljavaju kao ugodno mjesto življenja. To će biti centar gdje će se u budućnosti stvarati nova prijateljstva, ali i širiti spoznaja o vrijednosti vjere i tradicije, a IKC će biti otvoren za sve plemenite i čestite ljude pozitivnih misli – tim je riječima sisački imam Alem ef. Crnkić najavio veliku subotnju svečanost polaganja kamena temeljca za budući Islamski kulturni centar.

Glavni pokrovitelj svečanosti polaganja kamena temeljca je Grad Sisak, a gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obećala je svoju podršku i ubuduće te izrazila zadovoljstvo što je sudjelovala u pripremi ovog projekta.

-Ovo je kraj jedne dugogodišnje priče u koju je uloženo jako puno truda i vremena. Izgradnja islamskog kulturnog centra pridonijet će slici Siska kao gradu kulturne i vjerske raznolikosti i kao gradu tolerancije, a sve to obogatit će život naših građana i život grada – istaknula je gradonačelnica.

Kako je rečeno, objekt neće biti samo džamija i mjesto za molitvu nego će imati i druge sadržaje. Tako je primjerice planirano uređenje dvorane za ekumenske susrete, knjižnica, učionica za poučavanje, sobe za goste, prostorije za okupljanje djece i mladih, a planirano je da u sklopu IKC-a bude i restoran.

Predsjednik Medžlisa islamske zajednice Sisak Edin Safić rekao je kako će, bude li sve teklo po planu, radovi biti gotovi u naredne dvije godine. Procijenjena vrijednost cijelog projekta je oko 5,5 milijuna eura. Također je najavljeno kako će subotnja svečanost okupiti veliki broj vjernika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te država EU, a najavljen je i dolazak reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftije Aziza ef. Hasanovića, a svoj su dolazak potvrdili i neki veleposlanici u RH te drugi visoki uzvanici.