Prvi vikend u rujnu i ove će godine biti u znaku Kupskih noći, koje će se održati od 2. do 4. rujna. Ovogodišnja manifestacija predstavljena je na današnjoj konferenciji za novinare kojoj su u gradskoj vijećnici nazočili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, organizatori direktorica Turističke zajednice grada Siska Milijana Borojević i ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan te predstavnici suorganizatora Udruge lađara Sisak, Aerokluba Sisak, UDVDR Vrbina, Obrtničke komore Sisak kao i sponzora INA.

Ovogodišnje Kupske noći u velikoj su mjeri posvećene najmlađim posjetiteljima za koje će biti organizirano niz zabavnih i edukativnih programa, zatim 180 godišnjici obrtništva u Sisku koja će također biti obilježena prigodnim programima poput Sajma obrtništva, revije dječjih vrtića – djeca i obrtništvo, Time line obrtništva s prezentacijama izrade i drugih. Najatraktivniji programi su i ove godine Kupska alka i Šikljada te Aero show. Sisačka alka ima pravila jednaka kao i Sinjska alka samo se natječe u čamcima i svi zainteresirani za natjecanje se mogu prijaviti u Turističku zajednicu. Šikljada se vozi u kupskim čamcima, a već su prijavljeni bjelovarski Argonauti pobjednici neretvanskog Maratona lađa. Za sve zainteresirane bit će organizirana i škola veslanja pod stručnim vodstvom, pa se organizatori nadaju kako bi to mogao biti novi zamah veslačkog sporta u Sisku, koji za to ima brojne pogodnosti. Aero show na nebu između kupskih mostova pokazat će svu raskoš letenja od ultra lakih letjelica do akrobatskog zrakoplovstva, a organizatori se također nadaju kako će i Aero show biti dijelom budućih Kupskih noći.

Posjetitelji ovogodišnjih Kupskih noći moći ugodno provesti vrijeme na koncertima irske glazbe „Begállta“, Rolin Humesa, Lukyja i L.I.P.A., uz animacijske igre za djecu i odrasle, ulične zabavljače.

Detaljni program Kupskih noći je u privitku.