U organizaciji Češke besede Sisak u srijedu, 13. travnja 2016. godine, u sisačkoj Glazbenoj školi Fran Lhotka održat će koncert klavirski duo iz Praga Helena i Radomir  Melmuka.

Na programu su djela Smetane, Dvořáka, Čajkovskog, Brahmsa, Trojana, Chopina i Rubinsteina. Tijekom večeri nastupit  i učenice Glazbene škole Fran Lhotka i članice Češke besede Sisak Dora Drinčić  i Ema Vuković  kojima je profesorica Vesna Crevar Slabinjac.

Bračni i glazbeni par Helena i Radomir Melmuka redovni su profesori na Praškom konzervatoriju, sviraju zajedno od 1965. godine i poznati su po tome što značajnu pažnju posvećuju prezentaciji češke autorske glazbe, koju izvode na klaviru za četiri ruke ili na dva klavira. Imaju vrlo bogato koncertno iskustvo, a nastupali su u Italiji, Poljskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Portugalu, Španjolskoj, Andori, Meksiku, Argentini Turskoj i Iranu. Nastupali su i u brojnim gradovima na području bivše Jugoslavije, a od 1971. do 1973. godine podučavali su na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Niz djela za Helenu i Radomira Melmuku napisali su češki suvremeni kompozitori.

Helena i Radomir Melmuka već jednom nastupili u Sisku i to prije tri godine. Koncert u srijedu, 13. travnja započinje u 19 sati, a ulaz za sve zainteresirane ljubitelje glazbe je slobodan.