Izgradnjom pješačke zone u središtu grada, vozači će izgubiti određeni broj parkirališnih mjesta.  To je jedan od razloga što je Grad Sisak započeo s izgradnjom novih parkirališta na području grada Siska, a jedno takvo gradi se u neposrednoj blizini Gradske tržnice u Ulici I. K. Sakcinskog koje će biti završeno tijekom mjeseca svibnja.

-Do sada su izvedene podzemne instalacije, započeli smo s betonskom galanterijom i preostaje nam još napraviti spoj odvodnje na glavni odvodni kolektor te završno popločenje i asfaltiranje – rekao je Boris Sekulić iz tvrtke Toni Gale koja izvodi radove.

Vrijednost ove investicije je 1 milijun i 150 tisuća kuna, a po završetku radova, Siščani će dobiti uređeno parkiralište s 44 mjesta i još 3 mjesta za invalide.

-Drago mi je da su konačno završeni oni najzahtjevniji radovi, a to su podzemne instalacije i sad kreću završni radovi. Ovo je samo jedno od parkirališta koje uređujemo u gradu Sisku gdje ćemo bez problema moći parkirati i obaviti sve što je potrebno po gradu. Sve to radimo sa željom da parkirališna mjesta budu dostupna i da svi koji obavljaju poslove u gradu imaju mjesto za parkiranje, jer će zatvaranjem pješačke zone nestati 66 parkirnih mjesta i moramo ih stvoriti u prstenu neposredno uz pješačku zonu – naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

U tijeku su još radovi na izgradnji parkirališta u Ulici A. B. Šimića gdje će biti 52 parkirališna mjesta i 3 mjesta za invalide. Također, ove će se godine graditi i parkirališta u UIici Ivana Meštrovića, u Frankopanskoj ulici u sklopu uređenja trga, u Odranskoj, u Ulici Gustava Krkleca, Bakranovoj i drugim lokacijama.

Najavljeno je kako će se parkiranje na novoizgrađenom parkiralištu naplaćivati, a razmišlja se i o uvođenju naplate parkiranja na Gradskoj tržnici.

-Na svim novouređenim parkiralištima u središtu grada će se uvesti sustav naplate kako bi parkiralište bilo dostupno svim vozačima. Cijena parkiranja u Sisku je pristupačna i moramo shvatiti da to nije nešto što bi trebalo biti besplatno. I na tržnici će također krenuti naplata parkiranja, ali na malo drugačiji način – zaključila je gradonačelnica.