Radove na lokaciji Starog grada, gdje se gradi nova šetnica i traje zamjena pokrova peterokutne kule na predutvrdi, obišla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Još prošle godine osvježili smo sadržaje u Starom gradu postavljanjem stolova i klupa kako bi ovo mjesto postalo mini izletište. Nastavili smo s projektom dekorativne rasvjete  koju financiramo sredstvima Ministarstva gospodarstva u iznosu od 200 tisuća kuna te izgradnjom dugo očekivane šetnice kojom povezujemo naš urbani dio grada s ovim izletničko-turističkim dijelom grada Siska – naglasila je gradonačelnica.

Vrijednost radova izgradnje šetnice je oko 2 milijuna iz sredstava HBOR-a, a Grad Sisak je za ovaj projekt dobio i 300 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja.

-Ono što je napravljeno na većem dijelu je popločenje i rubnjaci, a sada se rade rubnjaci i nakon toga popločenje i na ovom drugom dijelu šetnice. Postavljene su instalacije za urbanu opremu i rasvjetu. Očekujem da će ova šetnica revitalizirati ovaj dio grada te da će biti puno više dolazaka u Stari grad. Primjećujem da građani već koriste ovaj izgrađeni dio šetnice. Očekujemo da će do početka lipnja radovi okončati – dodaje gradonačelnica.

Radovi na zamjeni pokrova peterokutne kule na predutvrdi Starog grada i pretresanju pokrova iznad restorana izvode se uz zajedničko financiranje Grada Siska i Ministarstva kulture  i pod nadzorom Konzervatorskog odjela u Sisku. Ovi radovi trebali bi završiti tijekom ljeta.