U povodu Dana grada Siska prigodnu su čestitku svim Siščankama i Siščanima uputili gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček i predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Ivan Đumbir.

 

Drage Siščanke i Siščani,

zahvaljujem vam na  suradnji i razumijevanju u svakodnevnim zajedničkim nastojanjima  da naš grad Sisak ima bolju budućnost i bude grad dobre energije i zadovoljnih ljudi.

Naš grad kontinuirano postoji više od dvije tisuće godina, što je rijetkost među hrvatskim, ali i europskih gradovima. Sisak  ima i mnogo prednosti  u odnosu na druge gradove, a mi ih trebamo samo iskoristiti. I pri tome ne zaboraviti kako je uvijek, pa i u danima koji su pred nama, velika snaga u zajedništvu, radu, znanju, solidarnosti i toleranciji te da su od grada važniji jedino njegovi građani.

Dragi moji sugrađani, sretan vam Dan grada Siska!

Vaša gradonačelnica

Kristina Ikić Baniček

 

 

Drage Siščanke i Siščani,

Ponosni na svoj grad, na njegovu tradiciju, povijest i ljepotu, na ovaj dan zahvaljujemo generacijama naših sugrađana koji su ga gradili i čuvali.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim braniteljima koji su najzaslužniji što danas živimo u slobodnoj i neovisnoj europskoj Hrvatskoj. Na nama je sada da damo svoj veliki doprinos razvoju i napretku našeg grada.

Sa željom da naš voljeni Sisak raste i razvija se u modernim europskim okvirima i da svim građanima bude mjesto sretne i uspješne budućnosti, čestitam Vam Dan grada i blagdan njegovog zaštitnika svetog Kvirina.

Vaš predsjednik Gradskog vijeća

Ivan Đumbir