Da je građevinska sezona u punom jeku, vidljivo je na brojnim otvorenim gradilištima u gradu.

Rekonstrukcija javnih gradskih prometnica u pješačku zonu ulazi u drugu fazu u kojoj se radi nova kolnička konstrukcija, ugradnja instalacija za novu javnu rasvjetu i priprema za ugradnju betona na koji će se postavljati kamene kocke. Na bazenu u Capragu trenutno se uklanjaju sadržaji koji više nisu u funkciji nakon čega slijedi iskopavanje strojarnice za novu bazensku tehniku.

Privode se kraju radovi u Savskoj i Ulici O. Price gdje je napravljena priprema za asfaltiranje tri odvojka, a uskoro će početi radovi i u četvrtom odvojku. Savska ulica je dobila novi asfalt u dužini 680 metara, proširena je prometnica i napravljena nova vodovodna mreža. Preostalo je još iscrtati signalizaciju, postaviti znakove i urediti bankine. Podsjećamo, to je druga faza radova, a prošle je godine uređeno prvih 700 metara ove ulice.

Trenutno se rekonstruiraju stepenice kod željezničkog mosta prema Starom gradu čime se završava izgradnja šetnice, a uskoro će u potpunosti u funkciji biti i preostali dio javne rasvjete na toj lokaciji. U Vinogradskoj se radovi odvijaju po planu i u ovom trenutku radi se na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži. Radi se i duž cijele Fistrovićeve ulice u kojoj se gradi nova biciklistička staza.

Već u ponedjeljak počinju radovi na rekonstrukciji parkirališta u Bakranovoj ulici i dovršetku pješačko-biciklističke staze do Lonjske ulice. Također započinje izgradnja parkirališta u Ulici Ivana Meštrovića gdje će se postojeće šljunčano parkiralište urediti te sanacija nogostupa u Ulici Berislava Pavičića. Narednih dana također počinju radovi u Frankopanskoj, Trstenjakovoj, Teslinoj, izgradnja parkirališta u Gustava Krkleca i Odranskoj i dr.