Sisak je nakon jako dugo vremena dobio potpuno novu cestu na mjestu na kojem se do prije godinu dana nalazilo tek zapušteno zemljište obraslo travom. Riječ je o Bakranovoj ulici koja je nedavno puštena u promet, a danas je ovu novoizgrađenu cestu, koja je u potpunosti promijenila vizuru naselja Zeleni brijeg, obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima. Naime, u ovoj prvoj fazi, čija je vrijednost radova oko 5,5 milijuna kuna, izvedena je cijela glavna prometnica Bakranove s nogostupom i biciklističkom stazom obostrano, oborinska odvodnja, vodovodna mreža, javna rasvjeta te elektroenergetske i DTK instalacije.
-Ova je ulica važna prije svega zbog unaprjeđenja kvalitete života građana Zelenog brijega, ali i zbog kvalitetnije i brže prometne povezanosti. Posebno me veseli što smo u potpunosti uspjeli završiti asfaltiranje da bazilike sv. Kvirina. U drugoj fazi radova nam još predstoji dovršiti parkiralište i pješačku stazu u jednom dijelu ulice što će koštati još oko 1,5 milijuna kuna. Ostaje još završno dotjerivanje i sadnja drveća, a odlučili smo još asfaltirati i staze koje vode do OŠ Braća Ribar i Čuligove jer tim stazama ljudi već godinama hodaju i nema smisla da im to ne omogućimo– naglasila je gradonačelnica.
Najavljeno je kako uskoro kreće i sanacija okolnih ulica koje su bile oštećene tijekom radova u Zagrebačkoj i Bakranovoj.
-Hrvatske ceste će sanirati Ulicu Berislava Pavičića od Celjakove do Bakranove, a Grad Sisak dio od Bakranove prema Odranskoj – najavila je gradonačelnica Ikić Baniček.
Također je potvrdila kako je na današnjem sastanku sa županom Ivom Žinićem dogovoreno kako će Sisačko-moslavačka županija, koja je prvotno trebala sudjelovati u sufinanciranju Bakranove, s 1 milijun kuna  sufinancirati izgradnju prve faze Vinogradske koja će koštati ukupno oko 2,4 milijuna kuna.
Gradonačelnici su se u obilasku ove nove ulice pridružili predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća Ivan Đumbir i Ivica Rendulić, zamjenici Vlado Andučić i Marko Krička, pročelnici upravnih odjela te predstavnici izvođača radova. Svi oni dovezli su se do Bakranove ulice novom autobusnom linijom Auto prometa.
-Otvaranjem Bakranove ulice uveli smo novu autobusnu liniju br. 5. Iako se linija još uvijek uhodava, svaki dan imamo sve više putnika, ali i pohvala građana zbog ove nove linije – rekao je direktor Auto prometa Sisak Darko Majić.