Stanovnici Augustinčićeve na Zelenom brijegu, koja se godinama održavala šljunčanjem, napokon su dobili izgrađenu ulicu s obostranim nogostupima, ali i novu vodovodnu mrežu s priključcima. Radove je danas obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koju su dočekali stanovnici ove ulice oduševljeni novim izgledom svoje ulice.

-Na žalost ima još ulica na Zelenom brijegu koje čekaju asfaltiranje, ali prema prioritetima i mogućnostima rješavamo polako ulicu po ulicu. Nastavljamo princip po kojem kad radimo asfalt odmah rješavamo i podzemnu infrastrukturu. Tako je i ovdje na 375 metara ceste napravljena nova vodovodna mreža s tridesetak priključaka.

Vrijednost radova bila je oko 1,8 milijuna kuna, a gradonačelnica je izrazila i zadovoljstvo izvedenim radovima.

-Građani su dobili još jednu funkcionalnu prometnicu, pješaci nogostup i zadovoljna sam što je iz mjeseca u mjesec sve manje ulica na popisu onih koje su neasfaltirane. Na sjeveru Zelenog brijega ostaju nam tri ili četiri takve ulice koje ćemo cjelovito sanirati. Tu nam je najbliža Lonjska ulica važna zbog bazilike sv. Kvirina i vrtića, zatim Ulica Slave Raškaj te Podravska ulica. Upoznati smo sa situacijom, rješavamo probleme po prioritetima i polako pretvaramo Zeleni brijeg u jednu od izgrađenijih i ljepših četvrti za život u gradu Sisku – naglasila je gradonačelnica kojoj su se danas u obilasku pridružili zamjenici Vlado Andučić i Marko Krička, predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća Ivan Đumbir i Ivica Rendulić te predsjednica gradske četvrti Zeleni brijeg Adelina Ivković.

-Zeleni brijeg se definitivno može pohvaliti time da je u ovom mandatu ovdje najviše toga napravljeno. Vijeće gradske četvrti Zeleni brijeg donijelo je svoj plan za 2016. godinu i možemo reći da će se radovi nastaviti punim intenzitetom. Stanovnici Zelenog brijega nam daju punu podršku i nadam se da ćemo uspjeti napraviti sve što smo obećali – zaključila je Ivković.