Ovih su dana započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici I. K. Sakcinskog te u Ulici A. B. Šimića, financirani poticajnim financijskim sredstvima HBOR-a. Obje lokacije bile su šljunčane površine koje će se prije ljeta pretvoriti u asfaltirana i uređena parkirališta. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obišla je prvo gradilište u Ulici I. K. Sakcinskog kod zgrade bivše komande. Vrijednost ove investicije je oko 1,1 milijun kuna.
-Grad se polako pretvara u veliko gradilište. Ova blatnjava i šljunčana površina postat će funkcionalno parkiralište s 44 mjesta i 3 mjesta za invalide. Nakon završetka radova obnovit ćemo i biciklističku stazu koja se nalazi ispred budućeg parkirališta. Ovo će parkiralište biti u sustavu naplate – naglasila je gradonačelnica i najavila kako će zatražiti i od Gradske tržnice Sisak naplatu njihovog parkirališta na način da prvih sat vremena parkiranje bude besplatno.
Gradonačelnica je danas obišla radove i na izgradnji parkirališta u Ulici A. B. Šimića, a vrijednost ovih radova iznosi oko 720 tisuća kuna. Predviđena su 52 parkirališna mjesta i 3 mjesta za invalide.
Ove godine planira se još uređenje i izgradnja parkirališta u ulicama Gustava Krkleca, Ivana Meštrovića, Odranska, Rimska (iza knjižnice), u Frankopanskoj u sklopu uređenja javne površine te u Bakranovoj ulici u sklopu druge faze radova.
-Iako želimo da nam je grad čist i uređen, cilj nije isključivo estetski. Na ovaj način parkirališta će u gradu doživjeti svoju punu funkcionalnost. Drugačije je kad su parkirališta uređena i iscrtana i kad ima reda – zaključila je gradonačelnica.